Skip to content

WTBtalent

ett talanglöst liv

I mars började jobba med marknadsundersökningar på dagtid. Det innebär helt enkelt att man ringer upp olika företag och frågar ifall de har möjlighet att avvara några minuter för att svara på några frågor. Ibland ringer vi till dem som kunder för något företag, ibland är undersökningarna mer allmänna. Oftast brukar folk vara trevliga, hjälpa till och ställa upp om de har möjlighet. Men ibland träffar man på de människor som glömde sig lära hyfs. Som inte inser att man kan säga ”tack, men nej tack” och få ett ”inga problem, ha en trevlig dag!” tillbaka. De människor som tror att de har rätten att behandla andra människor precis som man själv vill, utan konsekvenser (Nödvändig parantes: det är OK att vara otrevlig mot försäljare eller personer som ringer och vill uppnå diverse saker genom att _tjata_, det är INTE OK att vara otrevlig mot människor som respekterar att du säger nej. Ta reda på vilken typ av person det är på andra sidan av telefonen innan du går rövhåls-mode). Vid enstaka tillfällen har jag haft möjlighet att sätta en idiot på plats genom telefon, som betett sig illa utan att ha skäl för det. Men oftast har man inte tillfälle, ork eller mod till att be någon dra åt helvete, eftersom man faktiskt representerar ett företag.

I slutet på maj började jag också jobba som tidningsbud, och har sedan dess jobbat 6 nätter och 5 dagar i veckan. Det har vart utmattande, och har resulterat i att jag allt som oftast fått för lite sömn mellan varven. Jag har dock alltid haft förnöjelsen av att slippa människor, och framförallt då idioter, som tidningsbud eftersom de flesta ligger och sover när jag är ute. Men idag när jag kom till upphämtningsplatsen inser jag att någon har vart där och snott tidningar. Personen eller personerna i fråga har snott ett par Stockholmstidningar från min kollega, flyttat på hans slutbunt av Östgöta Correspondenten, samt snott min slutbunt av Corren. Det innebar att jag alltså hade cirka 30 tidningar för lite och var tvungen att ringa nattförmannen och vänta på att han skulle köra ut nya tidningar till mig. Lagom irriterad på fyllon som gjort mig försenad drar jag igång, och efter en halvtimme ser jag vart mina snodda tidningar har tagit vägen. De ligger utanför ett trapphus, utspridda på marken.

wpid-20130706_045134.jpg

Jag himlar med ögonen, kommenterar för mig själv vilka jävla drägg det finns, och går för att dela ut en av mina egna tidningar i trapphuset. Till min stora förvåning så ser jag att de två som bor längst ner har tidningar i sina fack. Jag kollar närmare, och inser att det är dagens Corren som ligger där.

wpid-20130706_045235.jpg

Jag går upp en våning, och ser att tidningstjuven har delat ut även till dem. En våning till, och även där har alla fått varsin tidning, inklusive personen som faktiskt prenumererar i huset. WTF? Någon har alltså snott en bunt tidningar, öppnat den utomhus, tappat ut hälften, men tagit tillräckligt många för att dela ut till alla i trapphuset?

Jag såg i alla fall min chans till att gå fullt ut och lämna en passivt aggressiv lapp till min tidningstjuv. Man måste ju passa på när man har möljlighet?

wpid-20130706_055513.jpg

(Kära tidningstjuv,

Tack, för att du ville underlätta mitt arbete och hjälpa mig dela ut tidningen. Jag måste erkänna att jag är imponerad att du fick loss buntbanden, och hur olyckligt det var att du inte orkade balansera tidningarna så de ramlade ut. Nu blev det ju lite knasigt med vem som skulle ha tidningen också, det är ju bara en tidning här. Men jag är säker på att dina grannar uppskattar överraskningen av en gratistidning! Och om inte, så har de ju din egenskapade tidningshög utanför att dumpa dem i. Så tack för hjälpen <3 (men i framtiden kan du väl vara vänlig och ge fan i mina tidningar och sköta dig själv istället? Ok!) 

Varma hälsningar, Tidningsbudet)

Annonser

Taggar:, , , , , , ,

%d bloggare gillar detta: