Skip to content

WTBtalent

ett talanglöst liv

I torsdags förra veckan behövde Andreas ta sig in till den stora staden för att inhandla en film, så vi gick till Hemmakväll. Nu visade det sig att Hemmakväll inte sålde filmen Andreas behövde, men att de däremot hade den till uthyrning. Så då tänkte jag och Andreas att det skulle vara mysigt att gå tillbaka 10 år i tiden och hyra filmer, på riktigt. Så då gjorde vi det!

Vi kom fram till att Andreas skulle få välja två, och jag två, och sen fick filmen vi skulle ha bli den femte. Fem filmer för hundra spänn. Mina val föll på Black Swan och Shutter Island. Black Swan för att både jag och Andreas har velat se den jättelänge men aldrig fått tummen ur, och Shutter Island eftersom vi båda har läst boken och velat se den jättelänge men aldrig fått tummen ur. Andreas valde Taken eftersom han hade hört folk prata om den massor, samt The Mist, eftersom han haft ett samtal om bra filmslut med en gammal guildkamrat, varpå The Mist hade kommit på tal. Den femte filmen var 2001: A Space Odyssey.

Först såg vi 2001: A Space Odyssey. Jag somnade säkert 10 gånger under den första timmen, vilket dock inte bara var filmens fel, trots det långsamma tempot. Ungefär halvvägs in var jag i alla fall klarvaken och höll mig vaken, men jag önskar djupt att jag somnat om innan slutet. För slutet gjorde mig bara så trött på filmer som går ut på att man ska läsa om vad alla andra tror att allt betytt eftersom filmen i sig inte ger ett konkret svar. Jag kan köpa idén med oklara slut om det faktiskt finns relevanta teorier nära till hands, men 2001: A Space Oddysey kräver att du har en doktorsavhandling i pretantiöst dravel för att kunna förstå ordentligt. Vilket jag inte är intresserad av att ta. Så jag lät Andreas googla och berätta och sen så nöjde jag mig med
Betyg: Början var seg, mitten var bäst och slutet var wtf.

Sen nästa kväll såg vi Shutter Island, och vi var nog båda lite rädda för att den skulle vara väldigt mycket ”pop-up-skräckig” (för er oinvigda så är det de filmer som inte har tillräckligt med substans för att skrämma på smarta sätt, utan behöver ha läskiga scener där du vet att någon kommer hoppa upp och skrika bara för att du ska bli skrämd), men vi var positivt överraskade! Inte mycket pop-up-skräck, och trots att jag visste vad som skulle hända så tyckte jag ändå att det var ofantligt spännande. Scenen i slutet där allt avslöjas var briljant, och jag gillade faktiskt det omgjorda slutet.
Betyg: Boken är bättre, men två tummar upp i alla fall!

Näst på tur var Black Swan, och vad jag tyckte om den kan man läsa här.

Betyg: herreminskapare ge mig vin.

Där var mina två val avklarade, och jag tycker att jag gjorde riktigt bra val. Lite safe kanske, men bra.

Näst upp var Taken, Andreas första val. Det var en schysst actionrulle som hade lite knasigt ljudspår men rappa fighter och biljakter. Jag gillar att folk dog när de blev skjutna istället för att resa sig upp och köra en roundhouse-spark genom att stötta sig på benet de precis fick fyra kulor igenom. Visst att allt var flashy och överdrivet, men det kändes i alla fall mer äkta än de flesta actionfilmer jag sett.
Betyg: Duger i krig.

Sist på listan var The Mist. Filmen som skulle ha ett så bra slut att det var värt att ta upp i diskussioner. Och ja, slutet var fruktansvärt stämningsfullt och ångestfyllt och välspelat och intressant. Synd att resten av filmen led av stundtals dåligt skådespelande, töntiga monster och förlorad finess.  OCH VAD I HELVETE VAR FELET MED DERAS REFLEXER? Hej, här kom ett monster, men jag ska nog bara stå och skrika lite och se rädd ut, att ta mig till säkerheten som finns inom 3 meter känns ju korkat. Bättre att bara stå här och glo på monstret medans den käkar upp någon. Den (eller de trebiljoner andra monster som finns härute) kommer säkert lämna mig ifred om jag bara står still. Jag blir så frustreeeeerad på sådana här filmer. En typisk pop-up-skräckig film som inte har finess nog att skrämmas med det psykologiska som faktiskt finns där, utan istället retirerar till halvtaskiga effekter och blod. Hade man bara undvikit att fokusera på VAD som finns i dimman och istället fokuserat på OM det finns något i dimman hade filmen kunnat bli riktigt intressant. Istället var höjdpunkten i filmen när den gamla tanten använde bugspray och en tändare.
Betyg: Nej.

Me and Andreas rented some movies last thursday and all I can say is that I picked better movies than Andreas! 2001: A Space Odyssey can be summed up as slow in the start, good in the middle and WTF? in the end. Also perfect for everyone with a PhD in ‘being a pretentious buffoon’. Shutter Island is not better than the book, but it is still a really good movie. I enjoyed the revealing scene quite alot, and the new ending was actually pretty satisfying too. Black Swan was amazing and scary and creepy as previously stated. Taken was a fairly good action movie, being slightly better than what you’d expect from an action movie. Nothing too intriguing or exciting, but it had a great tempo to it. Lastly, The Mist, where the ending was really really good. Just too bad that the rest of the movie sucked bawls. Had great potential to be a clever and really scary movie, but instead they had weird monsters and for some reason, a reason I personally can not understand AT ALL, all of the people thought it was a better idea to stare at the monsters instead of actually getting to safety (which in many cases were just a few seconds away). It sucked. End of story.

Annonser

Taggar:, , , , , ,

%d bloggare gillar detta: