Skip to content

WTBtalent

ett talanglöst liv

Jag är trött. Väldigt trött, faktiskt. Orsaken är väl lite tudelad, kanske mest för att jag spelade BioShock till klockan halv tolv igår kväll, och ställde väckarklockan på 6:00. Kanske också för att mina sömntabletter fungerar alldeles utmärkt för att göra mig trött inte bara när jag ska sova. Jag hade helt glömt bort att jag fått melatonin-tabletter att prova istället för mina vanliga sömntabletter. Ikväll invigs de dock, eftersom jag börjar bli less på att gå runt med huvudvärk och ett ständigt närvarande diffust moln över huvudet. Jag har inte mycket tålamod i vanliga fall, men jag blir helt rabiat mot Andreas när han inte agerar efter hur jag tänker att han ska agera, vilket också är en bra anledning till att sluta med mina vanliga tabletter. Såvida inte Andreas tar en kurs i tankeläsning. Harrharr.

Jag har en lingvistik-tenta på måndag, vilket betyder att jag borde sitta och plugga nu. Men helst vill jag spela spel. Eller rita. Eller göra listor! Och eftersom listor inte tar så lång tid tänkte jag att jag i alla fall kunde tillåta mig till att lista lite saker. Som motivation, typ.

Jag uppskattar:

  • Lingvistik-föreläsningar med Emile. Att höra om hur britter beter sig kontra svenskar. Att önska att man kunde använda ett motsvarande uttryck till ‘love’ i svenskt vardagstal utan att bli anklagad för sexuella trakasserier.
  • Vilket leder till tankar om bra svenska ord som motsvarighet till ‘love’. Gumman/gubben är inte bra svenska motsvarigheter. Sötnos och snygging är också rätt missvisande. Har vi några svenska ord för att uttrycka samhörighet som inte kommenterar utseende eller låter nedvärderande? O.o
  • Bästa bandet Dispatch och bästa sångerskan Fallulah. Dispatch senaste EP har en dålig låt utav sex. Det är rätt bra statistik. Och låtarna som inte är dåliga är fantastiskt jävla sktibra. Det är rätt låga odds faktiskt. Och Fallulah är bästa sällskapet på buss nummer 20 på morgonen till skolan. När man åker genom mörka bostadsområden med Give Me Your Love i öronen. Jag säger jatack.
  • Steampunkiga skräckspel såsom Bioshock. Man undrar varför, åh varför, jag inte spelat det förut. Det är jättekonstigt, faktiskt. Eftersom jag älskar steampunk. Och jag räddar Little Sisters. Så ni vet.
  • Färdas med fordon i största allmänhet. De 40 minuterna jag har ensam på bussen är helt awesome. Heja negative politeness-Sverige!
  • Min visslande granne som bor rakt under oss. Det är både läskigt och mysigt att helt plötsligt höra en melodi som visslas från ingenstans. Alltid samma melodi också.
Bioshock

Big Daddy och Little Sister, väldigt uppskattade

 Jag uppskattar inte:
  • Att den-som-går-upp-sist-bäddar-regeln inte följs. Visserligen går jag nästan alltid upp sist, vilket leder till att det nästan alltid är jag som failar. Men eftersom Andreas så oerhört sällan går upp sist borde han ju se den tomma sängen som ett stort ”BÄDDA MIG TACK”-incitament.
  • Attack-hickan som precis drabbade mig. Vad fan?
  • Det faktum att jag vill fortsätta läsa engelska, men inte har råd att slösa bort CSN på det. Varför var jag tvungen att läsa massa onödig skit när jag var 18? :<
  • Mitt värdelösa planerings-sinne. Jag vill titta på massor av serier och filmer, spela massor av spel, rita massor av bilder. Men istället gör jag andra dumma tidsödande saker som gör att jag aldrig känner att jag hinner göra något utan att få skuldkänslor för att jag inte gjorde något vettigare. Skitkorkat ju.
Annonser

Taggar:, , , , , , , , ,

%d bloggare gillar detta: