Skip to content

WTBtalent

ett talanglöst liv

När jag blir stor vill jag ju bli kriminolog. Då måste man ju gå ett kriminologprogram, eller hur? Och som jag tidigare har nämnt så finns det ju ett sådant kriminologprogram uppe i Sundsvall, och jag vill väldigt gärna dit.

Men så började jag och Andreas prata högskoleprov, och det faktum att jag aldrig gjort det. Det ledde till att vi började fundera på vad det var för snittpoäng på intagningen till sagda program. Så vi googlade, och upptäckte till min stora bestörtning att snittpoängen ligger på typ 18-19 poäng. JAMEN TJENA, säger jag, som skolkade halva gymnasietiden. Jag skojar inte, jag hade 47% frånvaro på hela första årskursen i gymnasiet. Hur jag ens gick ut med fullständiga betyg är egentligen ett mysterium. Framförallt mitt G i Programering A, då jag slutade gå dit efter fyra-fem lektioner och aldrig gjorde ett endaste prov. Allt jag gjorde var en valuta-omvandlare.

Så eh, ja. Jag behöver en plan för att ens börja fundera på att komma in på utbildningen. Visserligen väger ju akademiska poäng också lite, och eftersom jag har en grundkurs i Beteendevetenskap avklarad borde det ju alltid vara någonting. Men eftersom jag nästan säkert kommer faila högskoleprovet grundligt eftersom jag suger bajshårt på matte så känns det som att nästa steg är att läsa upp mina värdelösa gymnasiebetyg. Mina ända IG  är i Ljudmedier och Idrott & Hälsa, som jag naturligtvis inte kan läsa upp. Därför måste jag i princip sätta MVG på alla mina kurser för att nå upp till 18.3 poäng, med meritpoäng inräknade. Som jag inte ens vet om jag får, eftersom jag inte är helt säkert på vilka meritpoäng som räknas.

Härnäst måste jag i alla fall höra med CSN, och se ifall jag kan vara berättigad till att låna studiemedel för komvux, för jag har absolut inte råd att ta lånen på mina befintliga eftergymnasiala lån. Då kommer jag inte få några pengar när (ja, NÄR) jag ska läsa kriminologi. Det verkar visserligen inte alls svårt att läsa upp gymnasiala betyg, men om jag ska läsa upp 15 kurser kan jag inte riktigt jobba samtidigt, om jag vill klara av allting innan nästa höst.

Uuuurk. Fruktansvärt ointressant för alla andra, men det tar upp rätt mycket av min hjärnverksamhet just nu. Fem jävla snittpoäng att läsa upp.

Annonser

Taggar:, , ,

%d bloggare gillar detta: